• Speciale tarieven & condities
  • Al meer dan 25 jaar ervaring
  • Snelle service & flexibiliteit

De laatste jaren heeft de hotelindustrie een significante verschuiving naar duurzaamheid gezien, en een gebied waar deze transformatie bijzonder duidelijk is, is in de wereld van vergaderingen en evenementen. Naarmate bedrijven en organisaties steeds meer prioriteit geven aan milieubewustzijn, is de vraag naar duurzame vergaderopties enorm toegenomen. Deze trend heeft innovatie binnen de hotelindustrie aangewakkerd, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke praktijken en initiatieven gericht op het minimaliseren van de milieueffecten van bijeenkomsten en conferenties. Laten we eens ingaan op enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de hotelindustrie met betrekking tot duurzame bijeenkomsten.

  1. Groene Certificering en Standaarden

Hotels zoeken steeds vaker naar groene certificeringen zoals LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) of ISO 14001 om hun toewijding aan duurzaamheid te demonstreren. Deze certificeringen vereisen dat hotels specifieke criteria naleven met betrekking tot energie-efficiëntie, afvalbeheer, waterbehoud en algemene milieuprestaties. Door deze certificeringen te verkrijgen, kunnen hotels milieubewuste evenementenplanners en organisaties aantrekken die duurzame evenementen willen organiseren.

  1. Milieuvriendelijke Vergaderruimtes

Hotels herontwerpen hun vergaderruimtes om duurzame materialen, energiezuinige verlichting en geavanceerde technologieën op te nemen om het energieverbruik te verminderen. Van gerecycled meubilair tot groene muren die de luchtkwaliteit verbeteren, bieden deze milieuvriendelijke vergaderruimtes zowel functionaliteit als milieuvoordelen. Sommige hotels hebben zelfs buitenvergaderruimtes omgeven door weelderig groen, waardoor deelnemers een verfrissende en inspirerende omgeving krijgen terwijl de ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd.

  1. Duurzame Catering Opties

Eten en drinken spelen een belangrijke rol bij vergaderingen en evenementen, en hotels reageren op de vraag naar duurzame cateringopties. Veel hotels bieden nu lokaal geproduceerde, biologische en seizoensgebonden menu’s die duurzame landbouwpraktijken prioriteren en de voedselkilometers verminderen. Bovendien implementeren hotels strategieën voor afvalvermindering, zoals het composteren van organisch afval en het doneren van overtollig voedsel aan lokale liefdadigheidsinstellingen, waardoor de milieueffecten van bijeenkomsten verder worden verminderd.

  1. Koolstofcompensatieprogramma’s

Om de koolstofemissies geassocieerd met reizen naar vergaderingen en evenementen te verminderen, bieden hotels steeds vaker koolstofcompensatieprogramma’s aan. Deze programma’s stellen deelnemers in staat om de koolstofvoetafdruk van hun reizen en activiteiten te berekenen en bij te dragen aan projecten die een equivalent bedrag aan broeikasgasemissies verminderen. Door deel te nemen aan koolstofcompensatie kunnen hotels en evenementenplanners bijdragen aan wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en vergaderingen milieuvriendelijker maken.

  1. Duurzame Transportopties

Hotels moedigen deelnemers aan om te kiezen voor duurzame transportopties zoals openbaar vervoer, fietsen of carpoolen bij het reizen naar vergaderingen. Sommige hotels bieden incentives zoals kortingen of voorkeursparkeerplaatsen voor deelnemers die kiezen voor milieuvriendelijke vervoersmethoden. Bovendien investeren hotels in elektrische voertuiglaadstations en promoten ze het gebruik van hybride of elektrische shuttle services om de emissies geassocieerd met transport naar en van vergaderingen te verminderen.

  1. Gemeenschapsbetrokkenheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Naast milieu duurzaamheid richten hotels zich steeds meer op maatschappelijke verantwoordelijkheid en gemeenschapsbetrokkenheid in hun vergaderinitiatieven. Dit omvat samenwerking met lokale organisaties voor teambuildingactiviteiten, het opnemen van vrijwilligersmogelijkheden in vergaderagenda’s, en het ondersteunen van gemeenschapsontwikkelingsprojecten. Door actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap, kunnen hotels betekenisvolle ervaringen creëren voor vergaderdeelnemers terwijl ze een positieve impact hebben op de samenleving.

Kunnen wij je adviseren over je volgende duurzame vergadering? Dat doen wij graag!

Je kunt contact met ons opnemen online via meetings@preferred.nl of telefonisch 0299 656527

Vragen over dit bericht?

Neem direct contact op met Esther hieronder of bel +31 (0)299 65 65 27

Esther Kruijswijk
Esther Kruijswijk
16 mei 2024
Neem contact op

Meer berichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws & exclusieve aanbiedingen

Vul uw gegevens in en mis niets meer! Geheel vrijblijvend en afmelden kan op elk moment.

Nieuwsbrief Preferred